Anti Aging / Huidveroudering

Anti aging...
Er staan veel misverstanden over wat Anti Aging is.
Anti Aging, letterlijk “niet verouderen”.
Natuurlijk .......het verouderingsproces kun je natuurlijk niet stop zetten.
MAAR JE KUNT HET WEL VERTRAGEN!
Het verouderingsproces speelt zich voornamelijk af op CELNIVEAU.
Door allerlei schadelijke invloeden ( hier ga ik later nog op in) kan de huid sneller verouderen dan normaal en hierdoor de kan de huid niet meer optimaal functionen en er anders uit gaan zien.
De huid verliest zijn natuurlijke glans, wordt vaal of grauw van kleur, de compatheid van de huidcellen neemt af, de productie van Collageen en Elastine nemen af.
Het gevolg hiervan... een dunnere huid, volumeverlies, de huidelasticiteit neemt af, er ontstaan kleine rimpeltjes....
Huidveroudering speelt zich af op CELNIVEAU, een gezond, jong lichaam functioneert optimaal.
Alle cellen in het lichaam hebben een goede aanvoer van voedingsstoffen nodig, en scheiden ook weer afvalstoffen uit die het lichaam op een natuurlijke manier afvoert uit de weefsels, je kunt dit zien als een fabriek waarbij alle processen optimaal op elkaar zijn
afgestemd.
Er ontstaan in het lichaam,in alle cellen, bij allerlei chemische processen, zoals het produceren van energie in de mitrochondrien, ook afvalstoffen waaronder ook
"vrije Radicalen".
Deze afvalstoffen worden onder optimale lichaamsomstandigheden door het lichaam zelf onschadelijk gemaak, afgebroken waarvan een deel weer hergebruikt wordt en afgevoerd o.a. door het lymfesysteem.
Maar onder allerlei invloeden, kan het aantal vrije radicalen zo groot worden dat het lichaam niet meer in staat is deze grote hoeveelheid vrije radicalen te neutraliseren.
Vrije radicalen zijn letterlijk atomen of moleculen waarvan de buitenste laag een oneven aantal electronen heeft. Normaal gesproken zijn eletronen en moleculen omringd door een even aantal atomen, de optimale conditie.
Dit oneven aantal electronen is voor het atoom of molecuul niet optimaal en deze zal proberen om ergens van een andere molecuul of atoom een electron te "stelen"!
Wanneer een molecuul of atoom is beroofd van een electron, is deze op zijn beurt, INSTABIEL geworden, En is deze atoom of molecuul is nu een "vrije Radicaal"!!
Gebeurt dit in de lichaamscel,is deze cel dus beschadigd, en dit noemen we CELSCHADE! ( cellulair Damage)
Deze atoom of molecuul zal op zijn beurt dus op zoek gaan naar een electron om dit weer in een even aantal terug te brengen. Hiermee is er dus een proces op gang geracht en noemen we vrije radicalen cascade.
Stel je dus eens voor dat wanneer je lichaam vol met deze vrije radicalen zit die electonen van andere atomen of moleculen stelen, dit niet goed voor je is.
Het is inmiddels uit vele onderzoeken bekend dat vrije radicalen een grote factor spelen in het verouderings proces, huidschade door uv licht en onstekingsreacties..
Het onderling stelen van electronen noemen we ook wel OXIDATIE. (oxidatieve stress)
Hier kunnen we iets aan doen door het gebruik van
ANTI OXIDANTEN!!
Herken je het?
Anti Oxidanten zijn speciale atomen of moleculen welke een EXTRA ELECTRON hebben, deze kunnen ze aan een vrije radicaal GEVEN zodat deze weer stabiel worden, en dus wordt hiermee het process gestopt, geen nieuwe vrije radicalen meer produceren! Geen CELschade meer, de Vrije radicalen Cascade wordt gestopt, Geen oxidatieve stress!
Tot zover dit stukje over VRIJE RADICALEN.
Nu ga ik vast veel mensen toch teleurstellen....NEE...
BOTOX is GEEN ANTI- AGING!!
OK , hier ga ik in mijn volgende post verder op in...
Vind je dit intressant? Hou dan mijn posts goed in de gaten!
STUDIO SOMNIUM VOOR EEN GEZONDE STRALENDE HUID!

Reactie schrijven

Commentaren: 0