Corneotherapie


 

 

 

 

“In my paper of 1964, which established that the horny layer was a tissue made up of corneocytes,

I could not have dreamed of the spectacular advances that have been brought to light

by an international school of corneobiologists.

I did not go any further than asserting that the stratum was a cellular barrier,

the end product of a viable epidermis whose raison d'etre was to produce

the dead stratum corneum…

I did not have the vision to foresee that

the stratum corneum would become very much alive.”

—Albert M. Kligman, MD

 

 

 

Corneotherapie

Wat is Corneotherapie?

Corneotherapie is een  methodologie voor corrigerende huidbehandeling die zich richt op het corrigeren, herstellen en onderhouden van de afweersystemen van de huidbarrière .

De term werd voor het eerst gedefinieerd door de Amerikaanse dermatoloog professor A. M. Kligman in het midden van de jaren 1960 .

Het doel van corneotherapie is het regenereren van de huid door zich te richten op het corrigeren en herstellen van de hoornlaag( stratum corneum) en de barrièreafweersystemen.

Veel huidaandoeningen worden namelijk veroorzaakt door een defect in de huidbarrière.

In tegenstelling tot andere huidbehandelingen, zoals chemische peelings of dermaplaning, is corneotherapie niet gericht op het verwijderen of beschadigen van de bovenste laag van de huid.

In plaats daarvan richt corneotherapie zich op het herstellen en onderhouden van de natuurlijke barrièrefunctie van de huid, waardoor problemen in diepere huidlagen zullen oplossen.

Corneotherapie is dus een veilige en effectieve methode om verschillende huidaandoeningen te behandelen.

 

Voor deze aanpak heeft een Corneotherapeut een grotere kennis van de fysiologie, biologische en biochemische processen van zowel de Epidermis, Dermis en de Subcutis.

 

Corneotherapie volgt een geïndividualiseerde benadering die de triggers en oorzaken van huidbarrièreaandoeningen of -stoornissen onderzoekt.

 

Corneotherapie is nauw verwant aan Corneobiologie.

Corneobiologie zijn de fysiologische, biologische en biochemische processen van de hoornlaag(stratum corneum), de buitenste laag van de epidermis.

Corneotherapie


Wat is Corneotherapie?

 

Een Corneotherapeut is iemand die de Corrigerende Huidbehandelingsmethodologie van

Corneotherapie toepast.

Corneotherapeuten zijn over het algemeen beoefenaars van Huidbehandelingen of Medisch Schoonheidsspecialisten, maar ook sommige Dermatologen werken volgens de Corneotherapie.

 

Waarom werken Corneotherapeuten anders dan andere Huidverzorgingsaanbieders zoals schoonheidsspecialisten en Schoonheidstherapeuten?

De Methodologie van Corneotherapie vereist een Beter Begrip van de Huid dan de gevestigde Esthetiek- en Schoonheidstherapie-opleidingen bieden, aangezien de

focus ligt op het het Onderhoud en Herstel van de Afweersystemen van de Huidbarrière

in plaats van op het eenvoudig aanbrengen van vochtinbrengende crèmes.

Het doel van de Corneotherapeut is om de oorzaak van de Huidaandoeningen aan te pakken,

niet alleen de symptomen te behandelen!

 

De oorzaak van het probleem wordt behandeld!(bron I.A.C.)

 

De term, corneotherapie, werd voor het eerst bedacht door professor Albert Kligman (University of Pennsylvania) in de negentiger jaren van de vorige eeuw. Dr. Kligman heeft veel patiënten met huidproblemen succesvol behandeld door zich te concentreren op het herstellen van de huidbarrière.

 

Hij was één van de ontdekkers en pioniers van het gebruik van vitamine A in de huidverzorging en ontdekte tevens de relatie zon en huidschade /veroudering!

De tem “photoaging” en  “cosmeceuticals” zijn dan ook door Dr. Kligman bedacht !

 

Dr. Hans Lautenschläger, de drijvende kracht achter dermaviduals®, heeft de filosofie van Corneotherapie toegepast in het ontwikkelen van de wereldwijd verkrijgbare hoogwaardige  Dermatologische Huidverzorgingsproducten van Dermaviduals®.

 

De filosofie van Corneotherapie is, dat door de Huidbarrière (stratum corneum) te Herstellen, de huid ook  zichzelf hersteld. Dat wanneer er een huidprobleem zoals  roodheid, droogheid, jeuk, huiduitslag , een ontsteking, vroegtijdige huidveroudering of een ander probleem in de huid, de huidbarrière verstoord en daardoor doorlaatbaar is. 

 

Wanneer de huid barrière hersteld is, verdwijnt ook het probleem.

 

 Corneotherapie wordt ook wel aangeduid als waterecologie van de huid.

 

 Dermaviduals, where science meets beauty!

 

 

Dermaviduals® is gebaseerd op DMS (Derma Membrane Structure) technologie.

Dermaviduals DMS crème heeft dezelfde samenstelling en structuur als de huid, zodat deze de huidbarrière op de meest natuurlijke wijze kan herstellen.

Onderscheidend van andere merken is het gebruik van ingrediënten van enkel superieure Farmaceutische kwaliteit.

 

 

 

Conventionele O/W of W/O crème stopt overmatig transepidermis vochtverlies door het occlusief effect. Maar het blokkeert dan tevens de respiratie van de huid. 

 

Dit leidt tot vermindering van de beschermingsfunctie van de zuurmantel en vertraging van de rijping van de hoornlaag. Het herstellen van de huidbarrière, het feitelijke doel, wordt daardoor niet gerealiseerd.  

 

DMS crème vormt door zijn derma membrane structuur een doorlaatbare of ademende barrière voor de huid en tast hierdoor ook de zuurmantel van de huid niet aan. Het bevordert het herstellen van de huid. DMS crème heeft zelfs tot 72 uur na het stoppen met het gebruik nog een aantoonbare hydraterende werking.

 

Wanneer de huidbarrière is verstoord, is deze niet langer beschermd tegen invloeden van buitenaf en vervuiling. De opperhuid verliest haar vermogen om te beschermen en te verdedigen.

 

Voor de toepassing van Corneotherapie is het essentieel om allergene en huidverouderende ingrediënten te vermijden in huidverzorgings-producten. In plaats daarvan worden pure en zuivere ingrediënten gebruikt waarmee een produkt op maat kan worden samengesteld.

 

Met Corneotherapie gaan we dus de huid herstellen en weer in balans brengen zodat uw huid weer gezond en mooi wordt. Corneotherapie is ook geschikt als u geen huidprobleem hebt, maar wel uw huid mooi en in balans wilt houden en vroegtijdige huidveroudering wilt voorkomen.

 

 Huidherstel en huidverbetering is de kracht van Dermaviduals! 

 

Behalve DMS crème, heeft  Dermaviduals® nog een andere innovatie;  het modulaire/ customized systeem.

 

Dankzij haar modulaire werkstoffen systeem, kan een product op maat samengesteld worden.

 

De actieve werkstoffen van Dermaviduals zijn hoogwaardige en pure ingrediënten. Deze zijn ingekapseld in liposomen en nanoparticles.

 

Liposomen en nanoparticles functioneren zowel als actieve huidverzorgende ingrediënten als ‘transporteur’ van andere actieve ingrediënten om ze dieper in de huid te laten werken.

 

 Alle producten van Dermaviduals® zijn vrij van:

 

    - Emulgatoren

   - Conserveringsmiddelen

   - Minerale oliën

   - Geurstoffen

    - Siliconen

- Aminen

- Kleurstoffen 

- Dierproeven

 

Corneotherapie is geschikt voor alle huiden maar ook voor huidproblemen waaronder:

 

   -  Gevoelige huid

 

   -  Huid die uit balans is

 

   -  Geïrriteerde huid

 

   -  Allergische huid

 

   -  Acne

 

   -  Rosacea

 

   -  Neurodermatits

 

   -  Eczeem

 

   -  Droge huid

 

   -  Vette huid

 

   -  Couperose

 

   -  Atrofische huid

 

   -  Psoriasis

 

   -  Pigmentvlekken

 

   -  Zonnebrand

 

   -  Na de chemo

 

   -  Rimpels

 

 

 

U Wilt direct Dermaviduals® producten Kopen en Bestellen? Ga dan direct naar de Webshop


 

 

Unieke,  Custom made creme's, Slechts 39 werkstoffen, maar 3,5 miljoen combinaties!

 

Onze huid is uniek en persoonlijk, net zoals een vingerafdruk. Bovendien verandert onze huid met het klimaat en de seizoenen mee.

 

Voor een optimale verzorging van deze individuele behoeften van de huid dient de verzorging aangepast aan deze behoeften te zijn.

 

Dermaviduals, past de individuele verzorgingsproducten aan aan de behoeften van de huid, met de keuze uit inmiddels 39 werkstoffen.

 

Dermaviduals is zeer effectief en betaalbaar!

 

 

 

Speciaalpreparaten


Novrithen 

Een gevoelige of geïrriteerde huid is gemakkelijk rood, branderig, droog en schilferig etc. Maar ook een huid met eczeem of psoriasis geeft snel jeuk of andere onaangename reacties. Al deze huidaandoeningen vragen om een snel werkende crème om rust in de huid te herstellen.

Novrithen is speciaal hiervoor ontwikkeld. Ureum, Teunisbloemolie en DMS zijn drie krachtige werkstoffen in deze crème.

Ureum kalmeert de jeuk en is ook een super hydraterende stof. Teunisbloemolie werkt kalmerend en hydraterend. DMS repareert de beschadigde huidbarrière, zodat geen vreemde stoffen en schadelijke micro-organismen de huid kunnen binnendringen.

Dit is een E.H.B.O. product dat voor elk huidtype en vele doeleinden gebruikt kan worden.

 

Oleogel R (rosacea)

De behandeling van een rosacea huid, is altijd een dilemma. Het is een multi disciplinair probleem en omvat meerdere factoren, waaronder een aangeboren bindweefselzwakte en een aandoening van het immuumsysteem,

De Rosacea-Huid heeft een tekort aan lipiden.

Daarom is een gezonde functionerende huidbarrière niet mogelijk .

Een niet functionerende huidbarrière leidt tot een rode -, droge - en branderige huid. Maar als we een lipiden-rijke crème op deze huid gaan toepassen dan wordt de huid droger en ontstaan er vaak ook ontstekingen.

Dermaviduals heeft oleogel R ontwikkeld om deze problemen op te lossen. Oleogel R voorziet de huid van de juiste dosering van lipiden( Teunisbloemolie en Kariteboter).Tegelijkertijd kalmeert dit product de rode huid door de ontstekingsremmende werkstoffen: Teunisbloemolie en Boswellia extracten.

Zink-PCA en Azelaïnezuur in de Oleogel R hebben een anti-microbiële werking. Deze stoffen kunnen daarom pukkeltjes voorkomen. U loopt nu geen risico meer om ontstekingen te krijgen, wanneer u Oleogel R gebruikt.

Heeft u last van Rosacea? Kan uw huid geen lipiden-rijke crème verdragen?  Dan is Oleogel R een ideaal product voor u!

 

Oleogel N (neurodermatitis)

Oleogel N is zeer efficiënt voor de atopische, extreem droge en beschadigde huid, welke bijna geen producten verdraagt.

Het essentiële gamma-linoleenzuur(Teunisbloem en kariteboter) kalmeert de huidirritaties en ontstekingen.

Bevat tevens essentiele omega 6 vetzuren. Ureum kalmeert en geneest de huid. Teunisbloem bevordert het genezingsproces en herstelt de huidbarrière . Oleogel N bevat plantaardige oliën en barrière herstellende stoffen zoals ureum en teunisbloemolie. Oleogel N is water vrij. Het product dringt zeer snel de huid in vanwege natuurlijke fosfatidylcholine. Oleogel N wordt bij voorkeur in de avond gebruikt. In combinatie met vette oliën zoals avocado olie wordt de werking versterkt. Ook zeer geschikt voor rosacea huid, i.c.m. Liposome Concentraat Plus.

 

Oleogel K ( baby en Kind)

Oleogel K is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid van baby's en kinderen, met name voor het gezicht, lichaam, handen en ook tegen luieruitslag. Oleogel K bevat essentiële vetzuren omega-3 ( kiwi). Ook fytosterolen, ureum in lage dosering, Bisabolol (een actieve stof van kamille) en vitamine E zorgen voor de stabilisatie en bescherming van de huidbarrière . De crème is vrij van water en wordt goed opgenomen door de huiden bevat natuurlijke fosfatidylcholine. Oleogel K vult het tekort aan lipiden aan en kalmeert roodheid van de huid en beschermt deze tegen de huidirritaties. Ureum verminderd de jeuk zonder de huid te irriteren.Voor een versneld herstel van de beschadigde huid. Oleogel K bevat alles wat de gevoelige huid nodig heeft!

 

Suusmoonlotion P (psoriasis)

Eerste hulp voor de hyperactieve huid. Door de hoge concentratie essentiële vetzuren en linolzuur wordt de huid gereinigd en geregenereerd. De natuurlijke balans van de huid wordt hersteld en verdere irritatie voorkomen. Süüsmoon®-Lotion P werkt preventief tegen psoriasis. Door de hoge concentraties linolzuur en het gebruik van liposomen werkt het ook door het preventief behandelen van een onzuivere huid (pre- acne). Liposomen zijn een huideigen transporteur van werkstoffen , wanneer deze gebruikt worden in preparaten zoals deze, zijn ze in staat zowel mild te reinigen en tegelijkertijd de huid te voorzien van verzorgende lipiden. Deze liposomen bestaan namelijk uit phosphatidylcholine welke ook van nature in de huid ( celmembraan)voorkomen en bevatten hoge concentraties linolzuur als wel Vitamine F die het menselijk lichaam zelf niet kan aanmaken, maar wel nodig heeft. Suusmoonlotion P versmelt perfect met de huid en wordt snel opgenomen.

Geschikt voor een hyperactieve huid, een onzuivere huid, vette acne huid, een huid met een verhoorningsstoornis.

 

Suusmoonlotion N ( neurodermatitis)

De huid met een stoornis in de huidbarrièrefunctie heeft, om de natuurlijke balans van de huid te kunnen herstellen, behoefte aan een huidverzorgende lotion met een hoog oliegehalte. Süüsmoon® Lotion N kan de natuurlijke huidbarrière herstellen om een droge en neurodermitische huid te voorkomen. Süüsmoon ® Lotion N wordt ook aanbevolen voor de verzorging van de onzuivere huid. Het kan gebruikt worden tegen acné bij een droge huid ( Voor acné bij een vette huid: süüsmoon® Lotion P of PlutioDerm® Plus worden aanbevolen). De gebruikte nanopartikelen bestaan uit een natuurlijke fosfatidylcholine, die ook te vinden zijn in het menselijke celmembraan. Nanopartikelen bevatten grote hoeveelheden linolzuur (vitamine F), die het menselijke lichaam zelf niet kan aanmaken. Het menselijke organisme en vooral de huid heeft veel linolzuur nodig