Wennen aan Corneotherapeutische producten

Wanneer je de overstap naar corneotherapie hebt gemaakt en het niet zo soepel verloopt als je gehoopt had, schrik hier niet van, het komt goed!

 

Als je last hebt gehad van een droge , schilferinge,  onrustige huid, puistjes die strak aanvoelen en een huid die er niet zo geweldig uitziet en aanvoelt.

Schrik hier dan niet van! Dit is een goed teken! 

Voor sommige mensen kan de overgang naar Dermaviduals Corneotherapie aanvoelen als een stap achteruit voordat we verder gaan, en dit is niet voor niets.

 

Onze focus als Corneotherapeuten is om je huid te helpen terugkeren naar de perfecte staat van homeostase.

 

Homeostase is wanneer je huid het beste functioneert. ‘Zijn beste leven leiden’ om zo te zeggen. Homeostase,  hierbij is je huid in balans en op zijn gezondst.

Dit zal zichtbaar zijn door de natuurlijke glans mooie egale kleur en stralende uiterlijk.

 

Vaak zullen huidproducten die we hebben gebruikt, behandelingen die we hebben gehad of de manier waarop we onze huid wel of niet hebben verzorgd, de cellulaire werking en evenwicht verstoren. Deze verstoring verandert de manier waarop onze huid werkt. Je huid past zich aan en doet onder de nieuwe omstandigheden haar uiterste best. Maar dit betekent dat onze huid al weken, maanden, soms jaren op een disfunctionele manier heeft gewerkt.

 

De overgang naar een Corneotherapeutische aanpak  werkt eraan om de meest gezonde staat van uw huid te herstellen. Om de disfunctie ongedaan te maken en onze huid weer optimaal te laten functioneren.

 

Dit betekent dat je huid het gevoel kan hebben dat hij helemaal uit elkaar valt, maar in feite op zijn plaats valt! Wij noemen dit de aanpassingsfase met de bijbehorende aanpassingsreacties.

 

Maar net als een ongezond lichaam, zal een sportschoolsessie en een week eten van een gezond, voedingsrijk dieet, de jaren van schadelijk leven niet ongedaan maken. Het kan weken tot maanden duren om te transformeren in de gezondste versie. Je huid reageert op dezelfde manier, en het zal van verschillende factoren afhangen hoe lang dit aanpassingsproces zal duren.

 

De cocktail van ingrediënten die de afgelopen jaren op je huid zijn aangebracht, spoelt niet altijd aan het einde van de dag gewoon de doucheafvoer weg.

 

Ingrediënten als mineralen, siliconen, bindmiddelen en emulgatoren, chemicaliën waarvan je niet doorhebt dat je ze gebruikt, kunnen zich aan je huid binden en zich stiekem tussen je cellen nestelen. Dit is niet iets dat je gemakkelijk kunt zien of voelen en het is ook niet iets waar je huid onmiddellijk op zal reageren. Dit is niet direct merkbaar, het gaat heel geleidelijk, langzaam beïnvloeden deze ingrediënten de manier waarop je huid werkt.

 

Wanneer je begint te werken aan het creëren van een gezonde huidcelvernieuwing en de natuurlijke levenscyclus van keratinocyten /huidcellen ondersteunt, met behulp van fysiologische(huid identieke) huidverzorging die is ontworpen om je huid te herstellen en de optimale condities te creëren, zijn de niet-fysiologische ingrediënten nog steeds op en in het huidoppervlak aanwezig.

 

Wat je eerder hebt gebruikt, hoeveel en hoe lang in combinatie met de conditie van je huid om mee te beginnen, bepaalt of en hoe je huid wordt beïnvloed door deze chemische uitwisseling.

Waar je bent geweest en waar je vandaan komt, kan ook van invloed zijn op deze overgangsfase. Als je huidverzorging hebt gebruikt die je natuurlijke huid barrière en de verdedigingsmechanismen van je huid heeft aangetast, wordt deze zeer kwetsbaar.

Corneotherapie gaat over het herstellen van dit evenwicht en het kan soms even duren om dit te doen. Het is als een huis dat is ingestort en wat ondersteuning nodig heeft. Je kunt het met een verflaag  er een tijdje mooi laten uitzien, maar voor echte restauratie moeten de bouwers naar binnen en de fundering opnieuw opbouwen. Als je ooit een huisrenovatie hebt meegemaakt, weet je dat het rommelig is, dat de dingen niet altijd soepel verlopen en dat er onderweg vaak een paar problemen zijn. Dit werkt met de huid exact op dezelfde manier. 

 

Net als uw huidige gezondheidstoestand, weerspiegelt onze huid dit. De hydratatie, voeding, gezondheid, mentaal welzijn en eigenliefde van ons lichaam hebben allemaal invloed op deze fase en hoe onze cellen zich gedragen. Ook kunnen er interne problemen zijn die je extern beïnvloeden. Je bent een ingewikkelde lappendeken van complexiteiten en we kunnen onze huidfunctie daar niet van scheiden.

Misschien gebruik je al jaren ingrediënten die de oliën verwijderen en siliconen toevoegen om toch dat zachte, gehydrateerde gevoel te geven.

Je huid heeft niet hoeven vertrouwen op het produceren van zijn eigen natuurlijke vocht inbrengende factoren en het in evenwicht brengen van zijn eigen hydratatie, misschien heeft hij het wel helemaal opgegeven om deze vocht inbrengende factoren helemaal te produceren.

Dus in deze overgangsfase geven we je huid de ruimte om te leren dit zelf weer te doen.  In het begin moet je huid dus weer helemaal resetten, en deze normale huidfuncties weer opstarten.

 

Wanneer we die omgeving waarin ook onze microbioom of huidflora of  huidbacteriën leven, herstellen, kan er soms een kleine ‘strijd om de soort’ zijn.

 

Wanneer dit natuurlijke ecosysteem van je huid is uitgeput, leren je huidbacteriën opnieuw hoe ze in zijn eigen ecosysteem moeten leven.

In plaats een overlevingsstrijd in een aangetaste omgeving, helpen we het te herstellen en soms zal het even duren voordat dit microbioom weer in balans en harmonie is.

En daarmee ook uw huid. We zijn bedekt met talloze verschillende bacteriën en microben, waarvan sommige tijdelijk de overhand kunnen nemen, maar langzaam zal  het  natuurlijk  evenwicht zich herstellen. Dit kan even duren.

Je talgklieren starten weer met normaal functioneren, je microbioom herstelt  zichzelf en de biofilm van je huid leert zichzelf te herstellen/maken. Geef het tijd. Je geduld zal worden beloond.

 

Hou VOL!! Je bent al halverwege het proces/slagveld, het is nu niet de tijd om op te geven!

Praat in moelijke tijden met je Corneotherapeut. Communicatie is de sleutel!

We zijn hier om je tijdens deze fase te ondersteunen en weten dat je je op de juiste weg bevindt. Vertrouw op het proces!

 

Geef het tijd.  Wanneer je  je  nu laat verleiden of je routine toch aanpast, dan zou je je huid terug kunnen brengen naar af, en is het hele proces voor niets geweest.

Ik weet dat het moeilijk is als je huid slechter aanvoelt dan toen je begon, maar door dingen te veranderen, wordt dit proces alleen maar verlengd.

Hoewel het misschien niet voelt alsof je op deze manier geen vooruitgang boekt, STOP ALSJEBLIEFT NIET!

 

Het goede nieuws is dat als je deze overgangsreacties  ervaart, er ontwikkelingen gaande zijn en het de goede kant op gaat.

Het is een tijdelijk onderdeel van het proces en de moeite waard om door te gaan. HET IS DE BELONG WAARD!

 

Sonja Berendsen, Corneotherapeut.

The Skin Expert 

voor een Gezonde, Stralende Huid!

Reactie schrijven

Commentaren: 0