"Dode Huid"

"Dode Hoornlaag"

De buitenste laag van je Huid, de Hoornlaag, wordt vaak nog steeds gezien als een dode laag huidcellen.

Wanneer je deze verwijdert met een Scrub, Peeling of Chemische Peeling, Microdermabrasie of de nu immens populaire Hydrafacial, krijg je er schijnbaar een mooie stralende Huid voor terug.

Bijna elke Schoonheidsspecialist voert deze behandelingen op grote schaal uit, met een keur aan Peelingsoorten en de keus aan zuren is enorm.

Schijnbaar... want is dit ook werkelijk zo?

Ten eerste heeft deze laag een Beschermende functie en zorgt tegelijkertijd voor een waterresistente laag, zorgt voor een perfecte leefomgeving voor het microbioom, draagt bij aan de intercellulaire cohesie en alle invloeden van buitenaf.

Middels de Corneotherapie is Wetenschappelijk bewezen dat deze "dode cellen" helemaal niet dood zijn!

Deze cellen communiceren met de andere huidcellen en sturen belangrijke informatie door naar alle andere cellen van de Epidermis en Dermis.

Omdat de Huid het belangrijkste beschermingmechanisme van het lichaam is worden ook het aangeboren (passief) en adaptief (actief) Immuunsysteem geinstrueerd. Biedt het bescherming tegen beschadigingen en invasies van bacterien en virussen. Bijv. de Langerhanscellen worden geactiveerd, wanneer er een bacterie geidentificeerd of verwijderd moet worden.

De cellen van deze Laag ,het Stratum Corneum, hebben een lange tijd nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen om het doel, het bereiken van de buitenste huidlaag met zijn beschermende funtcie, optimaal te kunnen uitvoeren.

Mijn vraag is dus: Wil je dit systeem beinvloeden?

Waarom zou je dit uberhaupt willen?

Het doel van huidverzorging is toch om je Huid Gezonder, Beter Gehydrateerd en Sterker te maken bij blootstelling aan UV- straling en milieuverontreinigende stoffen -en toch niet alleen om het er voor een korte tijd beter uit te laten zien?

Even terugkomend op het feit dat je huid na het gebruik van een Peeling zo mooi straalt en een Glow heeft.

Dit komt niet omdat je huid hierdoor Gezonder is.

Het komt door het feit dat er nu onderontwikkelde Huidcellen blootgesteld worden aan vervuiling, bacterien en virussen, straling en zuurstof lang voordat ze er klaar voor zijn al deze ontberingen aan te kunnen. Nu missen deze Cellen de Bescherming van de volledig ontwikkelde Hoorncellen. De huid zal na een paar dagen droger aanvoelen door het verhoogde transepidermaal waterverlies en zal zijn mooie Glow hebben verloren.

En dan kom je op het punt van het weer herhalen van de Peeling en onstaat de Vicieuze Cirkel, want je wilt immers dat je huid weer straalt.

Je hebt de hoornlaag ernstig verdund, en dus is je fysieke bescherming verwijderd, je huid is niet meerin staat je te beschermen tegen de dagelijkse aanvallen van bijvoorbeeld Bacterien , schimmels, gisten, hormonale disruptors, UV-Straling en vrije radicalen.

Het menselijk DNA, welke normaal gesproken wordt beschermd door uw hoornlaag, wordt nu ineens blootgesteld aan veel UVA- en UVB-stralen,

waardoor Huid en lichaam vatbaarder is voor tal van problemen. Ja, er kan zelfs om DNA Schade in de cel ontstaan, met alle ernstige gevolgen van dien!

Ja, er kan zelfs om DNA Schade in de cel ontstaan, dit zal niet naar een enkele peeling gebeuren, maar met elke intensieve peeling vergroot je de kans op DNA schade,met alle ernstige gevolgen van dien! (denk aan afwijkende Huidcellen) Na DNA-schade kunnen er drie dingen gebeuren: 1-De DNA-schade wordt door de lichaamscel perfect gerepareerd. De situatie is weer als voorheen. 2-De DNA-schade wordt gerepareerd, maar niet helemaal goed. Er ontstaat een zogenaamde mutatie in het DNA: ergens in het nieuwe DNA is de genetische code anders dan vroeger. Als deze cel deelt, dan bevat de nieuwe cel dezelfde mutatie. Het foutje wordt dus doorgegeven. 3-De DNA-schade is zo groot dat die niet meer gerepareerd kan worden. Als gevolg daarvan kan de cel niet meer delen. Dat wordt ook wel celdood genoemd.

Je huid is nu veel kwetsbaarder voor beschadiging en Foto-Aging. Wie wil er nu door het ondergaan van een behandeling Vroegtijdige Huidveroudering of Zonneschade bevorderen?

Je natuurlijke beschermingsbarrière is beschadigd, of bij sommige behandelingen zelfs compleet verwijderd, waardoor water gemakkelijk kan verdampen( TEWL)) door de ontbrekende hoornlaag.

Met als gevolg raken de diepere lagen van de opperhuid gedehydrateerd, waardoor vele dikwijls enzymatische essentiele Huidprocessen, worden verstoord.

Deze aangetaste hoornlaag betekent ook dat chemicaliën veel gemakkelijker door de huid kunnen dringen ook schadelijke chemicaliën, die dan wel Toxisch of de Hormoonhuishouding sterk kunnen verstoren. ( Hormonal Disruptors)

De chemische "berichten" van het oppervlak naar de diepere lagen van de epidermis waar nieuwe cellen worden gemaakt, vragen om een dikkere hoornlaag om de de aanmaak van nieuwe huidcellen te reguleren, de normale mate van hydratatie te behouden en te voorkomen dat vreemde lichamen binnendringen!

Je huid werkt in de SURVIVALMODUS. Je hebt zijn normale fysiologie en Symbiose verstoord.

Het gebruik van geforceerde afschilfering is slechts in een paar specifieke gevallen belangrijk , en afschilfering zou een ongebruikelijke manier zou moeten zijn om de huid te behandelen. Het mag geen deel uitmaken van de routinematige verzorging van een gezonde, goed gevoede huid.

Daarbij is het zo dat Geavanceerde, Wetenschappelijke en Goede Huidverzorgingsproducten, peelings eigenlijk overbodig maken, en we zouden ons liever concentreren op het behandelen van onze Huid en op een Wetenschappelijke manier om de werking van de Huid en Hoornlaag te ondersteunen, waar nodig te herstellen en in Optimale Conditie te houden!