· 

De behandeling van Acne

Een Corneotherapeutische benadering van Acne.

 

Het is niet eenvoudig, Acne.

Het bestaat hoofdzakelijk uit een overmatige talgafscheiding, verstopping van de haarfollikel door opgehoopte huidcellen en een overmatige bacteriënpopulatie van de Cutibacterium acnes (voorheen Propionibacterium acnes).

Hoewel het een zeer emotionele huidaandoening is om mee om te gaan, is het er een waarmee we uitstekende resultaten kunnen behalen.

 

Welke factoren dragen bij aan het ontstaan van Acne.

 

Hormonale disbalans.

Allereerst zijn hormonen een belangrijke factor die bijdraagt aan het Acne verhaal. Dat is de reden waarom de aandoening vaak naar boven komt wanneer we in de puberteit belanden, maar ook op latere leeftijd plots kan ontstaan. 

Op hormonaal niveau verandert er veel, deze hormonale omzettingsprocessen/schommelingen zijn problematisch bij Acne. 

5-alfa-reductase is een enzym dat onder andere verantwoordelijk is voor de omzetting van het mannelijk hormoon testosteron in de meer actieve metaboliet dihydrotestosteron. Dit is dan ook een groot probleem, het zorgt onder andere voor een verhoogde talgafscheiding en overbeharing. 

Deze enzymatische activiteit is iets waar we invloed op kunnen uitoefenen als Corneotherapeuten.

Buiten de ingezette Corneotherapeutische werkstoffen, remt ook Linolzuur het 5a-reductase enzym, wat op zich gunstig is, en dat linkt terug naar onze aanbevelingen om ervoor te zorgen dat Acne-klanten, rekening houden met het verhogen van Omega gehalte met supplementen.

 

Het lipide gehalte en samenstelling.

Wanneer er veranderingen zijn in het lipidengehalte of de lipide-samenstelling als gevolg van de verhoogde talgafscheidingen, zal dit ook resulteren in een probleemhuid. Een tekort aan essentiële vetzuren (EFAD) verergert de problemen. Zoals gezegd is een tekort aan essentiële vetzuren vaak het probleem.

 

Verstoring verhoorningsproces.(hyperkeratose)

Bij Acne is er sprake van een verstoord verhoorningsproces en ophoping van de epitheelcellen.  

Wanneer het verhoorningsproces van de epitheelcellen in het haarzakje verstoord is, ontstaat er een blokkade aan de bovenzijde van het haarzakje.

 

Het epitheel van het bovenste haarzakje wordt hyperkeratolisch, met verhoogde cohesie van de keratinocyten tot gevolg.

De overtollige cellen resulteren in een verstopping/blokkade. (inter-follicular epidermal hyperproliferation).

Dus wanneer we deze verhoorning kunnen reguleren en kunnen voorkomen dat dit verkeerd gaat, of het verhoorningsproces kunnen verbeteren, zullen we positieve resultaten zien omdat we 'verstopping van de haarfollikel' voorkomen.

  

Ten slotte zullen er ontstekingen ontstaan doordat de opgehoopte huidcellen de haar en talgfollikel blokkeren, de talg niet meer kan uitvloeien  en zich ophoopt in de talgklier, dit bevorderd een overmatige groei van de Cutibacterium acnes

(voorheen Propionibacterium acnes) en veroorzaakt uiteindelijk ontstekingen/puistjes.

Ervoor zorgen dat de huidverzorging die we onze klanten bieden alle ingrediënten bevat om de levenscyclus van keratinocyten te helpen reguleren, zal helpen bij de behandeling van Acne.

Een belangrijk bijkomend voordeel is de controle en het voorkomen van ontstekingen.

 

Het behandelproces wordt gestart met een proces om de huidbarrièrefunctie te herstellen.

Meestal zien we verbetering in Acne met een eenvoudige 3-stappenroutine in minder dan een maand.