· 

Wat is Corneotherapie?

Wat is Corneotherapie?

Wat is Corneotherapie?

Corneotherapie is een  methodologie voor corrigerende huidbehandeling die zich richt op het corrigeren, herstellen en onderhouden van de afweersystemen van de huidbarrière .

De term werd voor het eerst gedefinieerd door de Amerikaanse dermatoloog professor A. M. Kligman in het midden van de jaren 1960 .

Het doel van corneotherapie is het regenereren van de huid door zich te richten op het corrigeren en herstellen van de hoornlaag( stratum corneum) en de barrièreafweersystemen.

Veel huidaandoeningen worden namelijk veroorzaakt door een defect in de huidbarrière.

In tegenstelling tot andere huidbehandelingen, zoals chemische peelings of dermaplaning, is corneotherapie niet gericht op het verwijderen of beschadigen van de bovenste laag van de huid.

In plaats daarvan richt corneotherapie zich op het herstellen en onderhouden van de natuurlijke barrièrefunctie van de huid, waardoor problemen in diepere huidlagen zullen oplossen.

Corneotherapie is dus een veilige en effectieve methode om verschillende huidaandoeningen te behandelen.

 

Voor deze aanpak heeft een Corneotherapeut een grotere kennis van de fysiologie, biologische en biochemische processen van zowel de Epidermis, Dermis en de Subcutis.

 

Corneotherapie volgt een geïndividualiseerde benadering die de triggers en oorzaken van huidbarrièreaandoeningen of -stoornissen onderzoekt.

 

Corneotherapie is nauw verwant aan Corneobiologie.

Corneobiologie zijn de fysiologische, biologische en biochemische processen van de hoornlaag(stratum corneum), de buitenste laag van de epidermis.